Відкрита лекція доцента кафедри видавничої справи та редагування Янішевського О. О. на кафедрі журналістики і сучасних медіа Філологічного факультету Лодзинського університету (Республіка Польща)

29 квітня 2024 Новини

 

 

23 квітня 2024 р. у режимі online відбулася відкрита лекція доцента кафедри видавничої справи та редагування Янішевського Олександра Олександровича на кафедрі журналістики і сучасних медіа Філологічного факультету Лодзинського університету (Республіка Польща) на тему «Функціонування українських медіа в умовах війни: радіо, преса, телебачення, інтернет».

Пан Янішевський ознайомив польських студентів з діяльністю українських медіа в умовах війни, оскільки для них сучасні реалії українського медійного життя і вітчизняного медіадискурсу залишаються маловідомі. Давалися характеристики усім базовим складовим медіакомунікацій в їхній екстраполяції на воєнні реалії України: радіо, пресі, телебаченню, інтернету, месенджерам тощо. Розглядалися конкретні приклади блогожурналістики на різних цифрових платформах. Також не залишилися без уваги й питання українсько-польських стосунків в контексті перманентних блокад кордону між нашими державами протягом останнього півріччя і висвітлення цього явища у національних медіа.

Лекція пана Янішевського Лекція пана Янішевського спонукала майбутніх журналістів до обговорення низки актуальних питань, зокрема польську студентську аудиторію цікавило, як український медіаспоживач справляється із дезінформацією, і російською зокрема. Також гостре занепокоєння молодих людей викликали проблеми перевірки достовірності інформації реципієнтами будь-якої інформації, а особливо воєнної в парадигмі протидії фейкам північного сусіда України.

Відеолекція доцента кафедри видавничої справи та редагування ВПІ КПІ ім. Ігоря Сікорського Янішевського О. О. із зарубіжною молодіжною аудиторією завершилася взаємними побажаннями продовження плідного співробітництва з аналогічним підрозділом Лодзинського університету, що триває вже не один рік, налагодженя професійних  зв'язків між українськими та польськими студентами-медійниками, а також домовленостями про майбутні академічні обміни як на студентському, так і на викладацькому рівнях.

 

 
 
 
 
 

СПІЛКУЙТЕСЬ З НАМИ

Ми в соціальних мережах. Будьте з нами і спілкуйтесь з нами.
Ви тут: Головна Новини Відкрита лекція доцента кафедри видавничої справи та редагування Янішевського О. О. на кафедрі журналістики і сучасних медіа Філологічного факультету Лодзинського університету (Республіка Польща)