Підсумки XІ Міжнародної науково-практичної конференції «Наукова школа Романа Іванченка»

29 листопада 2023 Новини

Завдяки Силам Оборони України в цей непростий для країни час науковці й практики змогли зібратися разом, щоб поділилися результатами своїх досліджень у сфері соціальних комунікацій.

Захід об’єднав національні наукові традиції та міжнародний досвід, що відповідає викликам часу. Співорганізаторами цьогорічної конференції стали науковці з України та з-за кордону:

  • Українська академія друкарства, факультет медіакомунікацій та підприємництва, кафедра медіакомунікацій (м. Львів);
  • Національна академія наук вищої освіти України;
  • Лодзинський університет, філологічний факультет, кафедра журналістики і суспільної комунікації (м. Лодзь, Польща):
  • Вармінсько-Мазурський університет, Інститут політичних наук (м. Ольштин, Польща):
  • Видавництво «GS Publishing Services» (м. Лос-Анджелес, Шерман Оукс, США).

З вітальним словом виступив директор Навчально-наукового видавничо-поліграфічного інституту, доктор технічних наук, професор П. Киричок, який розповів про історію конференції, згадав непересічну особистість доктора філологічних наук, професора Р. Іванченка, у пам’ять про якого відбувся цей захід. Петро Олексійович побажав усім українцям і цивілізованому світові великої Перемоги, а учасникам конференції успішної, плідної роботи та жвавих наукових дискусій, які б  надихали на подальші наукові звершення.

У конференції  взяло участь понад 60 учасників з освітньо-наукових закладів України і світу.

Від КПІ Ім. Ігоря Сікорського взяли участь  О. Тріщук, М. Андрійчук, О. Балюн, А. Литвин, Л. Масімова, Т. Фісенко, С. Фіялка, О. Головко, В. Кір’як, Л. Власюк, Н. Соколова, О. Говера, В. Горобець, В. Касянчук, Ю. Росковінська, Т. Фощан, А. Шпотя.

Також на пленарному засіданні виступив президент Академії української преси професор В. Іванов з доповіддю щодо журналістики в період російсько-української війни. Він наголосив на викликах, які постали перед галуззю в умовах агресії РФ. К. Мацієвська-Мєшковська висвітлила ставлення поляків до аудіовізуальних медіа в умовах пандемії коронавірусу та війни в Україні. М. Янкова виголосила доповідь щодо розвінчування російської дезінформації в соцмережах, навела приклади ґрунтовної та актуальної аналітики. М. Навальна приділила увагу трансформаціям у мові українських медіа під час війни, зокрема появі нових лексем і сталих мовних зворотів. В. Шпак, Т. Єжижанська, О. Осмоловська та Т. Сасінська-Клас розглянули проблеми й перспективи дистанційної освіти в царині журналістики з урахуванням думок стейкхолдерів, а також наголосили на зростанні можливостей для самоосвіти. Дж. Мікош  висвітлила характеристики й найочевидніші тренди на сучасному польському медіаринку.

Після пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу за секціями.  

 

Кафедра видавничої справи та редагування та організаційний комітет конференції «Наукова школа Романа Іванченка» дякує всім учасникам та гостям конференції, і сподівається на нову наукову зустріч  2024 року. 


Детальніше про XІ Міжнародну науково-практична конференція «Наукова школа Романа Іванченка» читати за посиланням

 

 

 

 
 
 
 
 
 

СПІЛКУЙТЕСЬ З НАМИ

Ми в соціальних мережах. Будьте з нами і спілкуйтесь з нами.
Ви тут: Головна Новини Підсумки XІ Міжнародної науково-практичної конференції «Наукова школа Романа Іванченка»