Премія ЄС у галузі літератури 2022

25 квітня 2022 Новини

22 квітня під час Паризького книжкового ярмарку українську письменницю Євгенію Кузнєцову («Спитайте Мієчку») нагородили спеціальною відзнакою Літературної премії Європейського Союзу European Union Prize for Literature 2022.

Премія Європейського Союзу з літератури скерована насамперед на підтримку та міжнародну промоцію ще не надто відомих, але талановитих авторів із різних країн Європи. Нею відзначаються молоді письменники-фантасти з Європейського Союзу та за його межами. 

Цього року Україна вперше запрошена до участі в процедурі присудження Літературної премії Європейського Союзу (The European Union Prize for Literature – EUPL)

Євгенія Кузнєцова — українська письменниця, перекладачка, дослідниця. Працювала консультанткою з медіа ОБСЄ, Представництва ООН в Україні та інших організацій. Зараз Євгенія працює в галузі медіа-досліджень, зосереджуючи увагу на репортажах, які стосуються конфліктів і протидії дезінформації. Наразі Євгенія видала дві книги:  етнографічний путівник українськими кулінарними звичками «Готуємо в журбі»  (2020) та «Спитайте Мієчку», що увійшла до шорт-листа «Книги року BBC News Україна» у 2021 році. Зараз вона працює над монографією про радянську мовну політику та політику ідентичності. 

Детальніше про присудження премії >> 

 

СПІЛКУЙТЕСЬ З НАМИ

Ми в соціальних мережах. Будьте з нами і спілкуйтесь з нами.
Ви тут: Головна Новини Премія ЄС у галузі літератури 2022