Програма конференції 2015

У стінах ВПІ НТУУ "КПІ" 27 листопада 2015 року відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Наукова школа Романа Іванченка".

У заході взяли участь науковці-редактори, видавці, рекламісти та піарники з різних областей України та Польщі, а також викладачі, аспіранти та студенти різних курсів та спеціалізацій. Під час обговорення порушували багато питань, пов'язаних із редагуванням, книговиданням, сучасними медіа та навчанням майбутніх редакторів, медійників, журналістів тощо

Розпочала пленарне засідання директор Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ Киричок Тетяна Юріївна.

Вступне слово Киричок Тетяни Юріївни.

Першим доповідачем на пленарному засіданні виступила Фіялка Світлана Борисівна, яка порушила питання використання сучасних технологій у навчанні в редакторській освіті. Це питання викликало неабиякий інтерес в аудиторії. 

Також на пленарному засіданні виступили Сегол Радміла Ігорівна з цікавою та пізнавальною доповіддю про те, як аудіовізуальна продукція потрапляє до нас, проходячи переклад, редагування, субтитрування та назвучування.

Дискусія на тему навчання майбутніх редакторів.

Під час обговорення аудіовізуальних та медійних продуктів.

На пленарному засіданні також слово взяв Киричок Андрій Петрович з доповіддю про те, як працюють соціальні інститути. Він порушив проблему умов формування та перешкоди, що трапляються на шляху інституалізації PR. Атакож закцентував  увагу на стані освітньої підготовки за напрямком «Реклама та зв’язки з громадськістю» в Україні.

Під час доповіді про те, як працюють соціальні інститути.

Також у гості завітали українські письменники та публіцисти Володимир Арєнєв  i Олег Сілін. Говорили про книговидання в Україні та за кордоном, порівнювали проблеми підготовки книжок за кордоном та в Україні, їх просування на ринку, а також у гарячому дискутуванні порушували питання  з учасниками конференції над тим, як все-таки стимулювати людей до читання!

       

Гості конференції відповідають на численні запитання аудиторії.

Вже стало доброю традицією, що фольклорно-театральна студія кафедри видавничої справи та редагування «КВАРТFОЛК» виступила перед учасниками та гостями конфереції з музичним компліментом, цього разу присвяченого з нагоди Дня народження видатних фольклористів України. 

"КВАРТFOLK" під час виконання творів класичних фольклористів.

Плідна і цікава робота учасників продовжилася після перерви. Серед виступаючих була Фісенко Тетяна Вікторівна із доповіддю про пошукову опимізацію в роботі журналіста та специфіку її функціонування в інтернет-виданнях! Цікавою та корисною була доповідь Фіголь Надії Миколаїни про стан електронних навчальних видань у вищих навчальних закладах, що на сьоогодні є досить проблематичним питанням. Цікавою для мовників, філологів стала доповідь Гриднєвої Любові Михайлівни про розбіжності у застосуванні термінів, а також відсутністю чи недостатністю уваги до логічних правил поділу понять. Цікавим був виступ також Янішевського Олександра Олександровича, що розповів про особливості оформлення бібліографічних списків (списків літератури) у наукових публікаціях (в журналах і книгах) України та Польщі польською мовою.

 

 

 

Отже, шановні науковці, колеги та друзі, пишемо, читаємо, досліджуємо, перекладаємо, редагуємо та розвиваємося!!!

Усім величезна подяка та наступного року знову конференція «Наукова школа Романа Іванченка» чекатиме на учасників з усієї України та гостей з-за кордону!

СПІЛКУЙТЕСЬ З НАМИ

Ми в соціальних мережах. Будьте з нами і спілкуйтесь з нами.