Програма конференції 2020

30.10.2020 р. на кафедрі видавничої справи та редагування ВПІ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Наукова школа Романа Іванченка», яка зібрала науковців з України, Білорусі та Польщі. До конференції також долучилися аспіранти та студенти різних курсів.

Цьогоріч конференція була присвячена такому актуальному питанню сьогодення, як соціальні комунікації в період карантину. Зокрема інтерес науковців викликали доповіді «Зміна парадигми кризових комунікацій у період пандемії COVID-19 (на прикладі України)» Т. Фісенко та «Вплив пандемії Covіd-19 на формування довіри читачів до Інтернет-медіа» О. Гриценко.

Конференція відбулася онлайн (на платформі Zoom) вперше. Така форма не стала на заваді до обговорення актуальних питань галузі, активній дискусії та дружній атмосфері.

Нині освіта випробовує нові форми, застосовує нові інструменти, оскільки більшість закладів вищої освіти працює онлайн. Чимало доповідей науковців було присвячено цим викликам у освіті, зокрема: С. Венідіктов «Медіаосвіта як вакцина проти інфодемії та фактор протидії маніпуляціям», Н. Фіголь, Т. Файчук «Основи електронної педагогіки», Р. Сегол, А. Пархоменко «Використання ресурсів Міністерства цифрової трансформації у навчальному процесі фахівців спеціальності 061 Журналістика», О. Головко «Веб-портал освітньо-наукового середовища як базовий елемент сучасного навчального процесу».
Також традиційно на зустрічі розглядалися питання з редакційно-видавничої та рекламної діяльності у видавничій та суміжних галузях.

Кафедра видавничої справи та редагування та організаційний комітет конференції «Наукова школа Романа Іванченка» дякує всім учасникам та гостям конференції, і сподівається на нову наукову зустріч 29 жовтня 2021 року.